sunnuntai 24. elokuuta 2014

Itse asiaan, eli kulttuuriohjausta tekemään

Perjantaina suuntasimme koko luokka tutustumaan ensimmäisiin kohteisiimme jossa pääsemme pureutumaan kulttuuriohjauksen ihmeelliseen maailmaan. Aika nopealla aikataululla, ottaen huomioon että koulu alkoi vasta kolme viikkoa sitten, mutta ala on sellainen, ettei tätä oikein kirjoista lukemalla opi, vaan tekemisen ja virheiden kautta. Ensin suuntasimme Onnelantien päiväkodille, jossa tutustuimme Koiramäen eskarilaisiin. Heillä on meneillään Risto Räppääjä projekti, josta saimmekin oivan suunnan mistä ohjaustamme alamme suunnittelemaan... Oiva muutoin, kun on hyvä olla jokin kiinnekohta mistä lähteä suunnittelemaan, hankala siksi että Risto Räppääjän kohdalla minulla on aukko sivistyksessäni. Olen kirjasarjasta kyllä kuullut, enhän ole tynnyrissä elänyt, mutta siihen tietoni sitten päättyvätkin. Aikataulukin on niin tiukka etten tiedä ehdinkö mistään käsiini hakea kirjaa "Risto Räppääjä ja kauhea makkara", jotta voisimme ideaa kehittää. Lisäksi koko ohjaukselle on aikaa 10 min / ryhmä, joten tulee olemaan todella haastavaa saada jotakin kehittävää tehtyä tuossa ajassa.
Onnelantien päiväkodin kaunis miljöö.
Tällaisia eri pisteitä eri toiminnoille pikaisella 5 minuutin kävelykierroksella iski silmään
Tämän jälkeen suuntasimme Lahden vanhusten asuntosäätiön hyvinvointikeskus Wanhaan Herraan, jossa taas tulemme tekemään toisen kulttuuriohjauksen tehtävämme. Tähän onkin sitten pai viikkoa aikaa, mikä onkin hyvä, sillä asiakasryhmämme toiveista koostetusta tunnin mittaisesta ohjaushetkestä saa sujuvasti tehtyä n. 1/2 tunnin ohjauksen, joten haluaisin vielä olla hieman yhteydessä kohderyhmäämme, ennen kuin ohjelman lukkoon lyömme. Mielestäni tällaisessa ohjauksessa on tärkeää mennä ryhmän ehdoilla, ja kunnioittaa asiakkaiden toiveita, varsinkin kun kyseessä on iäkkäiden ryhmä. 


Niin ja törmättiinhän sitä taas matkallakin kulttuuriin, elippäs street artia parhaimmillaan eli tekemässä jostakin rumasta, arkipäiväisestä ja harmaasta kuten roskapöntöistä kaunista, värikästä ja eloisaa

1 kommentti:

  1. Kirjoitat tosi kivasti ja elävästi. Kuvat ovat tosi kiva lisä. Osaat kytkeä oppitunnit osaksi suurempaa kokonaisuutta, elämää. Selvästi nautit kulttuuriohjauksen tunneista.

    Vielä voisit harkita tunnisteiden käyttöä. Se helpottaisi blogin käyttämistä portfolion osana. Tunnisteita voit nimetä vaikkapa opetussuunnitelman pohjalta, joka löytyy täältä: http://www.salpaus.fi/esittely/opetussuunnitelmat/Documents/Nuva2012netti.pdf

    VastaaPoista